Komen di BLOGSPOT

Posted: October 19, 2010 in Tips

Salam semua. Lama rasanya blog ni tak terupdate. Tidak tahu kenapa punca. Malas, sibuk, lupa, dan sebagainya kot. Apapun, saya kembali dengan sedikit entry yang mudah ni. Entry ni membantu pemilik blog terutama blogspot untuk lebih mudah mengendalikan komen di blog.

Baru-baru ni, saya dah menolong seorang kawan menyelesaikan masalah komen di blog dia. Masalah tu jadi bila saya nak komen di blog dia. Komen boleh ditulis macam biasa tapi bila nak masukkan password lepas komen tu ditulis, blog dia jadi tak response. Password tak dapat ditulis.

Jadi penyelesaian mudah, saya suruh dia gunakan komen pop-up. Berikut cara-caranya:

Pergi ke DASHBOARD>SETTING>COMMENT>COMMENT FORM PLACEMENT (Klik Pop-up window)>SAVE.

Sekarang komen sudah berada di page yang lain. Tak seperti biasa, selalunya komen lambat loading bila berada pada page yang sama pada blog kita.

Sape nak komen pada blogspot saya, sila ke sini www.seepot.blogspot.com

Ini tips untuk pengguna blogspot sahaja. Terima kaseh.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s