Cara-cara Melajukan Mozilla Firefox (2)

Posted: August 10, 2010 in Tips Internet

Dulu, saya pernah kongsikan disini cara nak Lajukan Mozilla Firefox dengan setting pada about:config Firefox. Namun saya dah jumpa satu Add-On Mozilla Firefox yang dibuat khas untuk melajukan Mozilla ni. Semestinya cara ni tidak memerlukan kita untuk setting pada about:config Firefox yang nyata melecehkan tu. Cuma install je plugin untuk Add-On Mozilla firefox ni. Terus boleh adjust kelajuan maksima Mozilla Firefox.

Senang cerita, ikut je langkah ni:

Ikuti langkah ini :

  1. Install Plugin Tweak Network Setting untuk FireFox anda. Download disini.
  2. Selepas selesai install, restart firefox ( tutup dan buka semula browser firefox).
  3. Pergi ke menu bar firefox, Tools ->> Tweak Network Setting
  4. Selepas pop-up Tweak Network Setting keluar, klik Power ->> Apply ->> OK
  5. Selesai.

Bagaimana???Anda akan rasa kelainannya. Namun bagi yang mempunyai speed Internet yang laju, perubahan ni mungkin tak nampak sangat.

Tips ini dikongsi oleh Rtikel.com yang telah mencubanya dengan jaya. Selamat Mencuba!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s