Mozilla Firefox 3D –> FOXTAB

Posted: August 6, 2010 in Tips Internet

Saya sebenarnya boring juga menggunakan Mozilla yang sentiasa sama saje. Jadi saya cuba Mozilla dalam bentuk 3D ni. Namanya Foxtab. Ianya adalah add-on untuk Mozilla. Saiznya hanya kecil iaitu hanya 431kb.

Untuk menggunakan Foxtab ni senang sahaja. Download disini dan klik Download Now. Firefox akan block pop-up Window yang akan keluar selepas itu. Jadi tekan sahaja Allow pada bahagian atas sebelah kanan tu.

Satu kotak akan muncul. Klik Install Now. Mudah sahaja. Selepas itu, anda boleh lancarkan Foxtab ni dengan menekan CTRL dan Q serentak atau klik pada Launch Foxtab button pada bahagian atas Mozilla.

Mozilla anda akan berbentuk 3D. Jadi tak adalah boring sangat menggunakan Mozilla ni. Boleh tukar-tukar sikit daripada yang lama kepada yang baru.

Anda juga boleh seting kedudukan 3D view tadi mengikut kesukaan anda. Hanya tekan pada spinner seperti di bawah.

Foxtab ni ada 3 ciri asas iaitu My Top SitesRecently Closed, dan Opened Tabs. Satu ciri yang saya suka ialah ianya sama seperti ciri Fast Dial sebagai Add-on MozillaFirefox. Di Foxtab ni juga kita boleh set laman web yang kita selalu buka atau yang kita suka seperti fungsi Fast Dial tersebut. Hanya rightclick mana-mana tempat pada laman web kesukaan tu dan tekan Add To Top Sites.

Anda juga boleh setting Foxtab ni mengikut kesukaan anda. Gunakan option pada bahagian bawah Foxtab.

Selamat Mencuba!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s