Internet Download Manager

Posted: July 23, 2010 in Software

Internet Download Manager baru je di block beberapa minggu lepas. Entah kenapa, mungkin tersalah update sebab IDM ni sensitif terhadap sebarang update terhadap ‘version’ keluarannya. Jika diupdate sesuka hati, ‘dia’ akan marah dan hilanglah hak keistimewaan ‘Patch’ yang kita miliki. Tapi syukur dengan adanya IDM  5.16 ni, dapatlah mendonlod beberapa file di internet seperti file di youtube.com. Kalau nak IDM 5.16 ni klik sahaja butang di bawah…file ‘Patch’ pun ada sekali, kira pakej la. Saya dah cuba, ni tengah mendonlod sepuas hati hendaknya…Layan, zasssst!

IDM 5.16 –http://www.ziddu.com/download/4671169/IDM 5.16.exe.html

Patch IDM 5.16 –http://www.ziddu.com/download/4671202/Patch IDM 5.16.exe.html

Patch IDM ni akan di’detect’ sbg virus. Jadi anda perlu turn off dahulu antivirus utk melancarkan file patch tu. Sebenarnya IDM terbaru sekarang ialah 5.19 rasanya, tapi file ‘patch’nya susah berfungsi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s