Welcome to Seepot Blog!

Posted: July 23, 2010 in Blogging, Linux, Software, Tips, Tips Internet, Tips Komputer, Uncategorized

Selamat datang ke blog saya.

Ini adalah sebuah blog saya mengenai komputer. Apa yang berkait dengan komputer seperti Internet, software & hardware akan saya kongsi disini.

Blog ini memudahkan saya menyimpan segala data dan tips mengenai alam komputer. Saya kerap kali membantu kawan-kawan membaiki komputer namun saya sendiri tiada backup tentang apa yang dibuat selain CD atau DVD yang semestinya akan hilang. Jadi inilah blog yang membantu saya.

Kredit atau tribute harus diberi kepada kawan-kawan cyber yang menyumbang kepada penubuhan blog ini iaitu computer-realm, sembangkomputer, alex-virtualworld, ati-zone, sufian info, sumberterbuka, Rtikel.com, tech-it, SyahrilHafiz, Acap cybernetic dan lain-lain lagi. Merekalah yang memberi semangat kepada penubuhan blog ini.

Harap blog ini memberi input yang berguna kepada semua…Ingat, JANGAN FORMAT KOMPUTER ANDA.

Advertisements
Comments
  1. Alex77 says:

    nice seepot, aku punya tags ko letak tu salah linknye? “http://alex-virtualworld.blogspot.com”. All the best seepot(~_^)

  2. Alex77 says:

    it’s ok(~_^)
    moga site ko ni maju trus….

  3. Alex77 says:

    seepot ko reti x,, install ubuntu partition manually??

  4. Alex77 says:

    thankz,, seepot. nak crack/serial key dtg blog aq(~_^)

  5. Alex77 says:

    seepot datang balik site aku(~_^)kalau nak software yang b’guna bt kamu,hehehe
    aku rase pasal FLV ko tu,, aku ade software nye. Tapi aku belum masukkan lg..

  6. seepot says:

    aku nk sngt software FLV editor tu…
    tlg la msukkan cepat..hehe.

  7. Alex77 says:

    aku dh masukkan,, dtg blog aku. seepot bagi url download yg file FLV tu??

  8. seepot says:

    aku dh tgk…
    tptu player FLV…
    bukan utk combine file-file FLV.
    aku dh bg link tu kt blog ko.

  9. ST says:

    Salam,

    Nice blog. Teruskan usaha! šŸ™‚

  10. syahrilhafiz says:

    terbaik..
    pasni boleh ankat hosting kot..

  11. seepot says:

    InsyaAllah…
    saya dlm proses belajar..
    moga2 diperkenankanNya…hehe.

  12. Alex77 says:

    ntah la seepot,, aq pun bru lg dlm linux os ni,,lagipun aq bru explo psl
    linux ni,, cbe ko dtg site ubuntu.com kat situ ade care nak intall dlm pen
    drive,, psl sequence tu aq rase ade kaitan dgn BIT ko same ade 32 taupun 64 je dye support(~_^)maaf seepot,, x dpt nk tlg ko kali ni

  13. syahrilhafiz says:

    self hosted ni macam bro nak handle semua senang je..tak de kacau2, kompromi dgn sape..
    depend on urself…memang best..
    hosting dan domain murah dah sekrang…
    bwh 100 rat boleh dapat =)

  14. acapz says:

    nice bro. hee. moga website IT berkmbng maju ek. hehe šŸ˜€

    sharing is caring bro ;D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s